Pacotheater 't Duifken 

vzw

HET ONTSTAAN VAN PACOTHEATER

 

Het PACO THEATER bestaat al sinds 2007.  Het is gegroeid uit de groep spelers die bijna dagelijks in scholen voorstellingen brengen voor het educatief luik: PACO PRODUCTIES, opgericht in 2000. Toen we voor zo’n reisproductie repeteerden in een leegstaande zaal in Zele, groeide het idee om in die zaal ook ‘volwassen avondvoorstellingen’ te geven.  We speelden daar twee seizoenen. Dan weken we uit naar Wieze. Daar speelden we vier seizoenen. Omdat de zaal voor andere doeleinden zou gebruikt worden, was er geen plaats meer voor toneelactiviteiten.

We moesten dus op zoek naar een nieuwe locatie. 

En ziehier: PACO THEATER ’T DUIFKEN was geboren.

Met dank aan Guy en Lucette van café ’T DUIFKEN konden wij een gezellig theaterzaaltje maken voor een 70-tal toeschouwers.   

 

EEN NIEUWE START

 

Een nieuwe start dus.  Niet alleen een nieuwe zaal en foyer, maar ook veel nieuws in onze werking.

Zo is er een volledig nieuwe structuur.  PACO THEATER staat voortaan op eigen benen, los van Paco ProductIes en is een VZW geworden. 

We hebben ook een nieuw logo dat de eigenheid van onze theatergroep ondersteunt.

Nieuw is ook dat we naast voorstellingen in de zaal ook intieme producties geven in onze foyer. Deze zal gebruikt worden als tentoonstellingsruimte en er zullen ook ‘aperitief-concerten’ en dergelijke in gegeven worden.  U wordt uiteraard tijdig van al onze activiteiten op de hoogte gebracht. 

Nieuw is ook dat u ons volledig on-line kunt volgen.  Op deze website vindt u alle nodige info en weetjes.

 

Wat wèl hetzelfde blijft, is dat wij opteren voor een ‘elk-wat-wils’-aanbod. Hierin staan onze artistieke doelstellingen centraal. We zijn een repertoire-gezelschap dat zowel creaties van gloednieuwe werken als bewerkingen van oude stukken brengt; zowel moderne stukken als volksstukken; zowel ernstig werk als dolle komedies.  Ook blijven we regelmatig Vlaams werk programmeren.

 

We willen als gezelschap kwaliteitsvolle voorstellingen brengen, voor een breed publiek en met een grote artistieke variatie.

 

We willen ook de jeugd een kans geven.  Hier streven wij dan ook naar een gezonde mix van aanstormend talent en gevestigde waarden.

 

Voor hen die ons al kennen: wij hopen u terug te zien en bij deze dank voor uw blijvend vertrouwen.

 

Als u ons theater nog niet kent, is het hoog tijd om ons te leren kennen!